سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: موارد مثبت در استان افزایش داشته است که به دلیل عدم رعایت مردم صورت گرفته و نشاندهنده شدت برقراری زنجیره انتقال بیماری در سطح استان است که اگر جدی گرفته نشود و از اهرمهای قانونی کمک نگیریم، شاهد کاهش موارد نخواهیم بود.
به گزارش ایستاربه نقل از فارس ، مهدی شفیعی بعد از ظهر امروز در نشست خبری مجازی با تشریح جزئیات آخرین وضعیت کرونا در استان کرمان اظهار داشت: طی روز گذشته از نمونههای آزمایش در سطح آزمایشگاههای استان 96 مورد جدید را شناسایی کردیم، 57 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دو مورد رفسنجان، 29 جیرفت، دو مورد بم و 6 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی سیرجان است، 196 مورد جزو بیماران بستری بوده که نسبت به ماه گذشته آمار بالایی بوده و نشاندهنده افزایش ابتلای بیماران به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی است و از ابتدا تاکنون یک هزار و 773 با تشخیص قطعی در سطح استان کرمان بستری شده است.
شدت برقراری زنجیره انتقال بیماری در سطح استان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه طی دو هفته اخیر شاهد افزایش مراجعه و بستری بیماران بودیم، بیان داشت: در بین این افراد موارد مثبت نیز افزایش داشته است که به دلیل عدم رعایت مردم در راستای حفاظت از خویش صورت گرفته که نشاندهنده شدت برقراری زنجیره انتقال بیماری در سطح استان است که اگر جدی گرفته نشود و از اهرمهای قانونی کمک نگیریم، شاهد کاهش موارد نخواهیم بود.
شفیعی تصریح کرد: مقرر شده است برای 13 استانی که در وضعیت قرمز به سر میبرند، در بحث محدودیتهای ترافیکی، بستن برخی صنوف و … در ستاد استانی تصمیمگیری شود که تاکنون در این زمینه تصمیم جدیدی اتخاذ نشده است و در جلسه هفته آینده بسته به شرایط جدید تصمیمگیری میشود که ممکن است به صورت شهرستانی باشد.
وی با اشاره به اینکه طی مصوبه ستاد استانی پیشگیری از کرونا از 15 تیر ماه در ادارات، اماکن عمومی و جاهای دارای ازدحام استفاده از ماسک الزامی است، افزود: سازمان جهانی بهداشت به استفاده از بهترین نوع ماسک که ماسک سه لایه جراحی بوده، توصیه کرده است، البته به دلیل مشکل در دسترس نبودن و احتمال کمبود برای بیمارستانها، لزوم آن تنها به کادر درمانی و مراقبان بیماران و برای سایر مردم استفاده از ماسکهای فابریک پارچهای استاندارد که دارای منافذ بسیار ریز و ترجیحاً نانو و سه لایه چند بار مصرف بوده، توصیه شده است.
رانندگان تاکسی باید گندزدایی روزانه خودرو را بسیار جدی بگیرند
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتیدرمانی کرمان ادامه داد: ما در ستاد استانی کارگروههایی تشکیل دادیم که بر بحث الزام ماسک نظارت داشته باشند و در صورت عدم رعایت با آنها برخورد و از ورود ارباب رجوع به ادارات و نهادهای پرازدحام جلوگیری میشود، اما برای مردم در سطح معابر عمومی آموزش بهترین راهکار است.
وی ابراز داشت: رانندگان تاکسی باید گندزدایی روزانه خودرو را بسیار جدی بگیرند و تنها سه نفر مسافر و در صورت شدت آن در برخی شهرها دو مسافر سوار کنند، ایجاد سدهای پلاستیکی در داخل خودرو و باز گذاشتن شیشههای خودرو در صورت روشن بودن کولر باید مد نظر آنها قرار گیرد.
شفیعی از بهبودی معاون استاندار کرمان و بازگشت وی به محل کار خبر داد و خاطرنشان کرد: استاندار نیز همچنان در قرنطینه خانگی به سر میبرد که در صورت منفی بودن تست وی در آخر هفته از شنبه به محل کار باز میگردند.
وی اذعان داشت: ضرورت ایجاد میکند که با حضور مسئولان کلیدی استان و همچنین فرمانداران جنوب کرمان در شهرستان جیرفت جلسهای برگزار شود که امیدواریم، بتوانیم با اتخاذ تصمیمهای جدی از شیوع بیماری در این منطقه جلوگیری کنیم.
شفیعی با اشاره به اینکه طبق آخرین مصوبه ستاد استانی تالارها با 50 درصد ظرفیت و حضور ناظر بهداشتی بازگشایی شدهاند، تأکید کرد: همچنین ناظرانی از ستادهای مراکز بهداشتی شهرستانها ناظران مذکور را تحت نظر دارند و با تصمیمگیری آتی ستاد استانی در صورت افزایش مبتلایان تالارها مجدداً بسته میشوند، معمولاً پروتکلهای بهداشتی از سوی صاحبان تالارها رعایت میشود، اما از سوی مدعوین این موارد نادیده گرفته میشود.
80 درصد ظرفیت در بیمارستانها اکنون اشغال است
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتیدرمانی کرمان اظهار داشت: نمونهگیری و انجام تست از بیماران سرپایی مانند قبل نداریم و این افراد به قرنطینه خانگی توصیه میشوند و تنها برای افراد بالای 60 سال، دارای بیماری زمینهای و همچنین افراد چاق تست انجام میشود با این حال تاکنون کمبودی در بحث تخت نداشتیم و 80 درصد ظرفیت آن در بیمارستانها اکنون اشغال است که البته در حال ایجاد ظرفیتهای جدید در صورت افزایش بیماران هستیم و با پیدایش موج دوم و گسترش بیماری اختصاص کل بخشهای بیمارستانها را به بیماران کرونایی مد نظر داریم.
وی با اشاره به اینکه طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی ویروس تغییر زیادی نسبت به قبل پیدا نکرده و تنها سرعت انتشار آن بیشتر شده است، بیان داشت: حدود 60 تا 70 درصد از مبتلایان معمولاً بدون علامت بوده که همچنان در جامعه در حال تردد هستند و این امر موجب برقراری زنجیره انتقال میشود که در منطقه جنوب کرمان نیز به همین دلیل باید با خودمراقبتی از افزایش مبتلایان جلوگیری کرد.
شفیعی با بیان اینکه انجام تست در فرآیند درمان افراد تأثیری ندارد، تصریح کرد: تنها با رعایت موارد بهداشتی میتوان از این بیماری جلوگیری کرد و هزینه تستهای بیهوده را میتوان به خرید ماسک، مواد ضدعفونیکننده و همچنین میوه و سبزی تازه اختصاص داد.
وی افزود: برای بازگشت مبتلایان به بیماری کووید 19 به محل کار نیازمند گواهی سلامت نیستیم، بلکه این افراد بعد از طی دوره نقاهت امکان بازگشت به محل کار را دارند به هر حال باید استفاده از ماسک و شستوشوی دست نیز توسط این افراد جدی گرفته شود، اما در جایی که نیاز است، افراد زودتر به محل کار بازگردند، مانند پزشکان، پرستاران، مسئولان کلیدی و … میتوان با انجام تست زودهنگام آنها را به محل کار بازگرداند، البته به طور کلی توصیه ما به بازگشت به محل کار پس از دو هفته است.
شفیعی عنوان کرد: به آموزش و پرورش توصیه شده که والدین به صورت زمانبندی شده برای ثبتنام و کارهای اداری در مدرسه حضور یابند، همچنین برای کانونهای زبان و آموزشگاهها خواستار رعایت پروتکلهای بهداشتی و کاهش ساعت کلاس و تعداد افراد بوده، مساجد نیز هنگام اذان تنها به مدت نیم ساعت باز هستند و نماز جماعت برگزار نمیشود، تنها نماز جمعه در تمام کشور برگزار میشود که ممکن است، تغییراتی در برگزاری آنها صورت گیرد.
محدودیتهای ترافیکی در مبادی ورودی کرمان از سمت هرمزگان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار داشت: با توجه به اینکه از نزدیک منطقه جنوب را مورد بازدید قرار دادم، باید گفت، مهمترین عامل شیوع بیماری برگزاری مراسمهای جشن و ختم است، بنابراین باید مردم موارد بهداشتی را رعایت کرده و با حساسیت و سختگیری ابتدای بیماری اقدام کنند و بدانند، خودمراقبتی کلید کنترل بیماری است.
وی با تأکید بر اینکه خواسته ستاد استانی نظارت جدی و برخورد شدید با متخلفان است، ابراز داشت: به دلیل تعدد ادارات و نهادها نمود نظارتها چندان قابل مشاهده نیست که برخی از آن به فرهنگ سازمانی و برخی به نظارتها برمیگردد، اما دانشگاه و ادارات صمت و تبلیغات اسلامی و اصناف همچنان نظارتهای خود را انجام میدهند و طی هفته گذشته برای چهار اداره بزرگ اخطار کتبی داده شده است.
شفیعی با بیان اینکه برای محدودیتهای ترافیکی نیازمند مصوبه ستاد ملی هستیم، تأکید کرد: این ستاد هیچ مجوزی در این زمینه به ما نداده، اما ستاد استانی به دهیاران و شوراهای مناطق گردشگری مجوز محدودیت تردد و خدماترسانی را ارائه کرده است و از آنجا که در صورت تعطیلی استان هرمزگان امکان حضور آنها در مناطق گردشگری استان کرمان وجود دارد در مبادی ورودی محدودیتهای ترافیکی ایجاد میشود تا نقل و انتقالهای جمعیتی شدت بیماری را افزایش ندهد.
تمام شهرستانهای جنوب استان قرمز هستند
وی با اشاره به اینکه از استانهای همجوار اعزام بیمار مبتلا به کرونا به دلیل کمبود تخت و امکانات نداشتیم و تنها از سوی خود اشخاص ممکن است، این اتفاق افتاده باشد تا خدمات درمانی را دریافت کنند، اذعان داشت: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، تعداد قابل توجهی از بیماران به جنوب اختصاص دارند و تمام شهرستانهای این حوزه با شدت و ضعف درگیر بیماری و بر اساس آخرین رنگبندی همگی قرمز هستند که نشاندهنده پیش رفتن به سوی موج دوم هستیم.
شفیعی خاطرنشان کرد: اگر مردم رعایت نکنند، نباید از مسئولان برای برقراری قوانین سختگیرانه انتظاری داشته باشند، زیرا اکنون اپیدمی استقرار یافته و این محدودیتها تنها موجب کاهش شدت بیماری میشود که بار دیگر با عدم رعایت موارد بهداشتی مانند قبل میشود، شدت آسیب این بیماری نیز تغییر نیافته و همچنان موجب مرگ و میر میشود و این تصور که در تابستان با زمستان شدت آن تفاوت دارد، نادرست است، حفظ فاصله حداقل دو متر، شستوشوی دستها، استفاده از ماسک و عدم خروج از منزل جز در موارد ضروری موجب میشود که بیماری را به داخل منزل راه ندهیم.
مراسم ملی اهدای ۵۵۰۰۰ بسته لوازمالتحریر به دانشآموزان مورد حمایت کمیته امداد استان کرمان، با مشارکت شرکت ملی صنایع مس ایران، شامگاه چهارشنبه ۲۸ شهریورماه در حسینیه ثارالله کرمان برگزار شد.
دو مرکز غیرمجاز حجامت و لیزر در شهرستان رفسنجان توسط واحد نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان پلمب شدند.
هشتمین جشنواره ملی پسته رفسنجان با حضور معاون باغبانی وزارت کشاورزی کار خود را شروع کرد.
ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم
تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید