استاندار کرمان با ابراز تاسف از عدم اجرای ماده ۲۰ قانون معادن، ورود دستگاههای نظارتی به این مسئله را مورد تاکید قرار داد و گفت: تقریبا تمام استان به عنوان محدوده معدنی ثبت شده است، اما بعضا هیچ اقدامی روی آنها صورت نمیگیرد
به گزارش ایستار، محمدمهدی فداکار صبح امروز 18 شهریور ماه در هشتاد و نهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با موضوع بررسی موانع معدنکاری مدرن، گفت: طبق اعلام سازمان صمت، تقریبا تمام استان به عنوان محدوده معدنی و به اسم افراد ثبت شده است، اما بعضا هیچ اقدامی روی آنها صورت نمیگیرد.
وی با ابراز تاسف از عدم اجرای ماده ۲۰ قانون معادن، از سازمان بازرسی خواست تا به این مسئله ورود کند و افزود: ایمیدرو، بیشترین پهنههای معدنی استان کرمان را دارد اما هیچ کاری روی آنها انجام نمیدهد و سالها راکد ماندهاند.
استاندار کرمان ادامه داد: بخش زیادی از پهنههای معدنی استان در اختیار ایمیدرو است و هیچ اقدامی روی آنها انجام نداده، اما قانون معادن به صراحت میگوید که باید پس گرفته شوند.
فداکار تصریح کرد: این موضوع باید از سطح ملی پیگیری شود و دستگاههای نظارتی، سازمان بازرسی و غیره ورود به مسئله داشته باشند.
استاندار کرمان گفت: ماده ۲۰ قانون معادن در سطح ملی باید پیگیری شود و پهنههای معدنی که راکد مانده، آزاد شده و در اختیار افراد ذیصلاح قرار گیرد.
استاندار کرمان به رشد بهرهوری نیز اشاره داشت و گفت: در حوزه معادن اگر تنها به رشد بهرهوری هم بپردازیم، کاهش انرژی، کاهش باطله و خیلی از مسائل را در بر میگیرد و بخش زیادی از مسائل حل میشود.
فداکار ابراز داشت: عمده درآمد بسیاری از شرکتها، ناشی از رانت انرژی ارزانی است که در بخش آب، برق و گاز دریافت میکنند. چرا باید این رانت انرژی را به شرکت بدهیم و از طرف دیگر برق کشاورز قطع شود.
* ضرورتی بر افزایش تولید کاتد در استان نیست
استاندار کرمان به اهمیت روشهای نوین و فناوری در معادن و صنایع نیز اشاره کرد و گفت: ما الان کاتد را با قیمتهای مختلف و نوساناتی در بورس صادر میکنیم که این نوسان هم به دلیل عرضه است نه مصرف.
فداکار افزود: اما هیچ کاری روی کاتد در استان انجام نمیشود و تنها یک مفتول تولید میکنیم. چند برابر مصرف فعلی مس شهید باهنر کاتد در استان وجود دارد.
استاندار کرمان عنوان کرد: ضرورتی بر افزایش تولید کاتد در استان نیست و میتوانیم روی صنایع پایین دستی متمرکز شویم و اشتغال و ارزش افزوده را بالا ببریم.
وی گفت: عمده معادن از ظرفیت تبصره 5 ماده 14 قانون معادن استفاده نمیکنند، در حالی که با سرمایهگذاری در حوزه تکنولوژی در انواع بهرهوری، زیست محیطی و کارهایی از این دست، مزیت قانونی معافیت حقوق معادن تا سقف 20 درصد برای آنها فراهم میشود.
استاندار کرمان در خصوص آزمایشگاه معدن گفت: فهرستی از هر آنچه در این زمینه نیاز است، تهیه شود که عمدتا در دانشگاههای آزاد سراسر کشور وجود دارد و میتوانیم در استان مستقر کنیم.
فداکار بر توجه به تجهیزات و دانش فنی در حوزه اکتشاف معادن نیز تاکید کرد.
* سرمایه ملی باید به افراد دارای صلاحیت واگذار شود
حجتالاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز راهکارهای علمی در حوزه معادن را برای استفاده بهینه از منابع و معادن و سرمایه ملی لازم دانست و گفت: اجازه ندهیم این منابع از دست بروند، از راهکارهای علمی استفاده شود و سازمانهای متولی با صدور پروانه بهرهبرداری و دریافت حق و حقوق دولتی و مالیات، از نحوه استفاده غافل نشوند.
وی ابراز داشت: از مباحث علمی استفاده و معادن به افرادی واگذار شود که صلاحیت کار دارند و از دانش روز استفاده میکنند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان نظارتها را نیز مورد تاکید قرار داد و افزود: هم باید از مسائل نوین و علم روز استفاده کرد و هم نظارت کامل به عمل آید.
حجتالاسلام حمیدی گفت: اگر بهرهبردار نمیتواند از مسائل علمی روز استفاده کند و توان اجرای کار
حجتالاسلام حمیدی گفت: اگر بهرهبردار نمیتواند از مسائل علمی روز استفاده کند و توان اجرای کار ندارد، سرمایه ملی باید از او پس گرفته و به افراد دارای صلاحیت واگذار شود.
*معدن، عامل توسعه پایدار آینده خواهد بود
سیدمهدی طبیبزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: سالانه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از استان به شکلهای مختلف از جمله سود سهام شرکتها، حقوق دولتی و غیره خارج میشود، اما زمانی که این مواد معدنی نباشد چه باید کرد.
وی ادامه داد: باید فکری کرد که نقطه قوت استان (معدن) به توسعه پایدار در آینده تبدیل شود. با مصرف ذخایر بین نسلی، مشکلات کشاورزی و …، آینده ما چه خواهد بود.
طبیبزاده تاکید کرد: منابع حاصل از استخراج مواد معدنی باید صرف توسعه دانش و فناوری شود.
*پهنههای معدنی باید به درستی مدیریت شوند
مهدی حسینینژاد رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان نیز با بیان اینکه ۲۸۰۰ کیلومتر مربع از مساحت استان ذیل ۵۲۷ پروانه اکتشاف فعال قرار دارد، گفت: ۹۰ درصد معادنی که در استان فعالیت میکنند، کوچک هستند که ظرفیت خوبی است.
وی، یکی از مشکلات حوزه اکتشاف را، ورود همه اشخاص دانست و گفت: مدل اکتشاف براساس قانون این گونه است که هر شخصی میتواند ورود کند، اما باید برای آن راه حل دید. در صورتی که سرمایهگذاری خوبی در معدن داشته باشیم میتوانیم بهرهوری خوبی هم از آن ببریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: اگر ورودی معدن را مدیریت نکنیم، مشکلی از معادن کوچک ما حل نخواهد شد. با صیانتنامههای حُسن انجام کار اجازه ورود به همه افراد را ندهیم.
در حاشیه سیزدهمین سمینار آموزشی متروپلیس در مشهد مقدس، تفاهمنامه اقدام مشترک بین شهرداریهای رفسنجان و مشهد امضا شد
فرماندار رفسنجان از اختصاص بودجه ۸۰۰ میلیارد ریالی برای دوبانده کردن قسمت کمال آباد نوق تا جوادیه فلاح و نیز روکش کردن محور خبر داد و گفت: هر ساله شاهد تصادفات منجر به مرگ در این محور هستیم که با کمک نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس بودجه ساماندهی این محور اختصاص یافته است.
ششمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج استان کرمان در رفسنجان همراه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم
تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید