منو

مطالبه های دادگستری رفسنجان از معدن روباز مس سرچشمه

رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان گفت: ایمنی باید رکن اساسی در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان باشد، پرونده هایی‌ در خصوص فوت افراد ناشی از حوادث در این مجتمع در دادگستری تشکیل شده و برخی مسایل دیگر در این مجتمع نیازمند تدابیر است.

۲۹ مهر ۱۴۰۳

 

به گزارش ایستار، جلسه پیشگیری با موضوع ایمنی در محل دادگستری رفسنجان، با حضور اهرابی معاون توسعه و منابع انسانی شرکت ملی صنایع مس ایران، فرماندار رفسنجان، مسئولین مجتمع مس سرچشمه، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر رفسنجان و دیگر مسئولان برگزار شد.

حسین رمضانی زاده رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان  در این نشست افزود: همچنین بحث مسئولیت های اجتماعی شرکت مس با توجه با رسالت های قانونی بایستی انجام می داده که برخی از آن ها شامل قانون مالیات های مستقیم، قانون معادن، عوارض آلایندگی و موارد دیگر را شامل می شود.

رمضانی زاده بیان کرد: مباحث راه اندازی معاونت توسعه در اجرای طرح ها، انتقال حساب های گردش مالی به استان و شهرستان، تخصیص بودجه در اجرای پروژه تصفیه خانه، کمپ ماده ۱۶ و توسعه صنایع پایین دستی مس و جلوگیری از خام فروشی جز اولویت های اصلی مجموعه مس باشد.

وی تصریح کرد: صنایع پایین دستی مس سرچشمه می تواند ارزش افزوده برای عموم شهروندان داشته باشد ضمن اینکه توسعه این صنایع دستی اشتغالزایی را هم در بر دارد و از ختم فروشی مس جلوگیری می کند.

رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان به بیان برخی موارد در پیدایش حوادث و فوت کارگران اشاره و اظهار کرد: کیفیت کم تجهیزات داخلی موجب کندی کارشده، عدم نیروی متخصص، عدم تفویض اختیار مدیر مجتمع مس سرچشمه، آلودگی منجر به  فوت و کاهش کارایی افراد شاغل در مجموعه، وجود وسایل نقلیه فرسوده تهدید کننده جان کارگران و دیگر موارد از نواقص در این مجتمع وجود دارد.

وی ادامه داد: در این مجموعه ۳۰۰ نفر حکم کارگری دارند ولی راننده تراک هستند، ۶۰۰ نفر نیروی روز مزد داریم که نحوه جذب و آزمون ها کارشناسی شده نیست و استراتژی مشخصی برای جذب نیرو ندارند.

رمضانی زاده بیان کرد: روند جذب نیرو مطابق با قوانین جذب اصلاح شود، محور سرچشمه نقاط حادثه خیز دارد و نیاز به نصب گاردریل، احداث دوربرگردان، ایجاد مانع ریزش کوه احساس می شود.

وی به نبود سیستم دیسپاچینگ برای کنترل فنی، عدم وجود تجهیزات مانند بی سیم، کمبود نیروی آتش نشانی اشاره و اظهار کرد: ۱۲  هزار نفر نیرو در مجتمع مس سرچشمه مشغول به کار هستند و نیاز به آتشنشانی ضرورت دارد.

رمضانی زاده گفت: در بحث آموزش ایمنی هم مرکز اختصاصی نزدیک به کارخانه احداث شود تا حجم تردد نیروها را پوشش دهد همچنین محورهای مواصلاتی  در گردش در امور تغلیظ دارای حفاظ باشد ضمن اینکه به دلیل فرسوده بودن دستگاه های تولید کاتد، باید هرچه سریعتر کارخانه جدید با فناوری روز ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: بارگیری مواد خطرناک از جمله اسید در شب انجام میشود که مجاز نیست و باید تدابیر لازم دیده شود.

تجهیزات فرسوده در مجتمع مس در راستای کاهش حوادث تعویض شوند

 

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان رفسنجان هم اظهار داشت: یکی از عللی بروز حوادث در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان فرسودگی تجهیزات است که باید تعویض شوند تا صدمه و آسیب ها جان انسان های شاغل را تهدید نکند.

علیرضا محمدی بیان کرد: اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی هم نظارت های خود را در مجتمع مس به خوبی انجام نمی دهد که نیاز است در این زمینه فعالیت خود را بیشتر کنند.


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + بیست =

مطالب مرتبط
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.