منو

دومین جشنواره زعفران طلای سرخ در راویز رفسنجان برگزارشد

دومین جشنواره زعفران طلای سرخ همزمان با زمان برداشت اين محصول، عصر جمعه با حضور زعفران كاران و شماری از مسئولان استانی و شهرستانی در راویز رفسنجان برگزار شد.

۱۱ آبان ۱۴۰۳

به گزارش ایستار، اين جشنواره به منظور شناساندن زعفران رفسنجان، تبيين مشكلات، شناخت نياز بازار و همچنين ترويج جايگزينی كشت اين محصول كم آبخواه به جای محصولات كشاورزی با نياز آبی زياد برگزار شد.

فرماندار رفسنجان در این آئین برگزاری جشنواره ها را فرصتی در جهت نمایش پتانسیل های شهرستان دانست و افزود: در شهرستان بالای ۳۵ هکتار زعفرانکاری در مناطق سردخیر یعنی سرچشمه، خنامان و راویز داریم که باید به این نکته برسیم که این محصول می تواند جایگزین کشت های دیگر از جمله بادام شود، ما در رفسنجان ۳۰۰ تا ۴۰۰ هکتار باغ بادام در منطقه خنکسار راویز داریم که اگر سرمای زمستانه یا بهاره به درختان عارض شود محصول از بین می رود در حالی که زعفران در تابستان سرسبز و در آبان ماه اوایل پائیز برداشت میشود و خطر سرمازدگی را ندارد.

مهندس حسین رضایی بیان کرد: منطقه های خنامان و رفسنجان مستعد پرورش گیاهانی کم آب بر همچون زرشک، عناب، گل محمدی و زعفران هستند، ضمن اینکه زعفران در سال به ۴۵۰۰ متر مکعب آب نیاز دارد و از نظر اقتصادی به صرفه و ارزآور است.

وی ادامه داد: از لحاظ رکورد زنی زعفران هم باید گفت که خراسان شمالی ۳۸ کیلوگرم از این محصول (بیشترین استان تولید کننده زعفران در کشور) را برداشت کرده و رفسنجان هم بالای ۱۲ کیلوگرم را دارد که امیدواریم با توسعه این کشت رکورد را در کشور بزنیم.

مجید حجت رئیس اتاق بازرگانی رفسنجان هم در این آیین اظهار کرد: امسال به جهش تولید و مشارکت مردمی نامیده شده و به همین منظور قصد داریم روستائیان را در رونق اقتصادی مشارکت دهیم.

وی افزود: پتانسیل های موجود در روستاها باید شناسایی و فعال شوند و سرمایه گذاران را ترغیب کنیم تا در مناطق روستایی توسعه اقتصادی را رقم بزنند.

حجت ادامه داد: کسانی که از شهرها به روستاها سفر می کنند به دلیل تنوع هوایی و محصولات تولیدی در آن هاست لذا تولیدات روستایی در همه بخش ها اعم از غذایی، صنایع دستی، قالیبافی و غیره باید پویا شوند.

این جشنواره با هدف معرفی ظرفیت های دهستان راویز به همت فرمانداری ویژه رفسنجان، دفتر اتاق بازرگانی رفسنجان ،بخشداری کشکوئیه، اداره میراث فرهنگی ، مسئولین دهستان راویز و … برگزار شده است


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

مطالب مرتبط
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.