حسین رضایی افزود: رفسنجان خاستگاه و مهد تولید پسته ایران و جهان است و از قدیم هر سرمایه گذاری در بخش های مختلف از ناحیه پسته بوده و امیدواریم با حمایت ها، تولید در حوزه کشاورزی پسته رونق بگیرد و گشایشی در رفع مشکلات جامعه ایجاد شود.
وی ادامه داد: ما در بحث واحدهای تولیدی برای حفظ اشتغال نیاز داریم که سرمایه در گردش به این واحدها واگذار شود.
رضایی از دیگر مشکلات شهرستان قطعی های برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان عنوان و بیان کرد: ناترازی ها در این ۲ موضوع باید مدیریت شود تا چرخ تولید به خوبی به گردش درآید.
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه ۲ سال است که واحدهای تولیدی ما درگیر تسهیلات هستند گفت: در حوزه ناترازی انرژی به ویژه برق ضربه زیادی به حوزه صنعت و کشاورزی وارد شده است.
وی گفت: باید قطعی برق در صنعت و کشاورزی مدیریت شود و همچنین برق خانگی نباید قطع شود، در حوزه گاز نیز ناترازی داریم اما باید بهتر مدیریت شود.
وی با بیان اینکه موضوع دیگر بیمه و تامین اجتماعی است ابراز داشت: طبقه بندی و رتبه بندی مشاغل برخی صنایع در حوزه بیمه تامین اجتماعی مشکلاتی ایجاد کرده که باید سامان یابد.
مشکلات صادرات پسته انگیزه را از کشاورزان گرفته است
رئیس دفتر اتاق بازرگانی رفسنجان نیز با اشاره به ۹۰ هزار هکتار باغات پسته رفسنجان گفت: قطعی برق ۳۵ درصد محصولات کشاورزی این شهرستان را تخریب کرد و مطالبه داریم که رفسنجان را ویژه ببینید زیرا ارتزاق مردم از راه پسته است.
مجید حجت با اشاره به مشکلات صادرات پسته ازجمله تعهدات ارزی، کارت های بازرگانی و ارزش پایه گمرکی که خودروسازان به این حوزه ورود کردند افزود: مشکلات صادرات پسته انگیزه کشاورزان را در باغات پسته گرفته است.
وی اظهار داشت: تولید پسته دیگر صرفه اقتصادی ندارد زیرا نهاده ها با ارز آزاد خریداری می شود و در این زمینه چندین جلسه با رییس بانک مرکزی و سایر نهادها گذاشته ایم اما خروجی نداشته است، تعهدات ارزی از سال ۶۷ گذاشته شده اما بازخوردی برای کشور نداشته و غیر از ناامنی برای صادرکنندگان عایدی نداشته است.
رئیس دفتر اتاق بازرگانی در رفسنجان با تاکید بر ناترازی انرژی به خصوص در حوزه صنعت گفت: در تابستان برق و زمستان آب نداریم و امروز می گویند ۳۰ درصد برق را قطع می کنیم، لذا باید گفت که کمر همت را برای ممانعت از تولید بسته ایم و امیدوارم با رویکرد مثبت استاندار کرمان کمک خوبی به کشاورزان و صنایع شود.
وی ادامه داد: همچنین مهاجرت از روستاها به شهرها بسیار زیاد شده لذا بایستی روستاها را با سرمایه و نیروی انسانی خودشان به کار مشغول کنیم و در این خصوص از دولت چیز زیادی نمی خواهیم فقط بروکراسی اداری را از پیش روی ما بردارند.
حجت با بیان اینکه باید محصولات تولیدی روستاها مورد استفاده کارخانجات بزرگ استان قرار گیرد افزود: اتاق بازرگانی ۱۰۰ روستا در استان برای را برای اجرای این طرح در استان مشخص کرده و قرار بود ۵۰ روستای آن از رفسنجان آغاز شود.
وی تصریح کرد: پول و نیروی انسانی زیادی در روستاها وجود دارد که فقط یک حلقه وصل با سرمایه گذاران می خواهد که اتاق بازرگانی این کار را انجام می دهد.
این فعال اقتصادی در ادامه با اشاره به معضل اتباع در شهرستان رفسنجان یادآور شد: چند روز پیش بازدیدی از زندان رفسنجان داشتیم که اتباع زیادی در این زندان حضور دارند.
وی ادامه داد: اتباع با توجه به تعدادشان، ناامنی هایی در شهرستان رفسنجان ایجاد کردند که نیازمند تدبیر استاندار بوده و در این زمینه اتاق بازرگانی آماده همکاری است.
همچنین دیگر صنعتگران، کارآفرینان، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی مسائل و چالش های حوزه تولید را با استاندار کرمان مطرح کردند.
دیدگاهتان را بنویسید