منو

پرونده ثبت جهانی خانه حاج آقاعلی در رفسنجان در دستور کار است

قایم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در حوزه میراث ملموس و ناملموس بیش از 200 پرونده در ایران جهت ثبت جهانی شدن در دستور کار است که یکی از این پرونده ها خانه حاج آقا علی در قاسم آباد رفسنجان ( بزرگترین خانه خشتی ایران و جهان ) است.

۰۴ خرداد ۱۴۰۲

به گزارش ایستار، علی دارابی در بازدید از بنای تاریخی خانه حاج آقا علی در قاسم آباد رفسنجان که به همراه فرماندار رفسنجان و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی صورت گرفت اظهار کرد: این بنا در دوره قاجاریه و ناصرالدین شاه توسط زعیم حاج آقا علی که فردی صادرکننده و واردکننده بود احداث شده و از بناهای خشت و گلی بکر در جهان است.

وی افزود: این خانه در نوروز امسال یکی از پربازدیدها در استان و شهرستان بوده است.

دارابی با اشاره به وجود بیش از 35 هزار اثر تاریخی و گردشگری در کشور و اینکه برخی از آن ها نیاز به بودجه مرمتی و بازسازی دارند بیان کرد: اما دولت نمیتواند کل بودجه ها را تأمین کند بنابراین نهضت بزرگی متشکل از کمک های مردمی، خیری و بخش خصوصی نیاز است تا بازسازی ها صورت گیرد و صنعت گردشگری احیا و حفظ شود .

وی تصریح کرد: برای ده سال آینده فهرست بالایی از آثار در دستور کار ثبت جهانی شدن داریم البته پرونده 200 اثر در کشور تشکیل شده و بررسی ها در حال انجام است غلب آن ها شرایط و استاندارد جهانی شدن را دارند که یکی از آن ها خانه حاج آقا علی در رفسنجان است.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: استان کرمان رتبه اول ایران در میزان ثبت جهانی شدن آثار گردشگری را داراست این استان دارای هفت اثر ثبت جهانی شده دارد.
وی ادامه داد: در حوزه صنایع دستی سند ملی صنایع دستی کشور در حال تدوین است و در نوروز 1402  بیش از 900 بازارچه صنایع دستی در ورودی های شهرستان ها دایر شد.

دارابی بیان کرد: قرار است هدایایی که به مهمانان خارجی داده می شود صنایع دستی باشد می توان گفت رونق اقتصادی در بحث صنایع دستی در کشور اتفاق می افتد.

وی گفت: بحث ارزشیابی هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی که قبلا در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که این اختیارات به حوزه وزارت میراث فرهنگی واگذار شود.

 


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 7 =

مطالب مرتبط
خدمتگزاری شورای مردمی برای تحقق آنچه خواست مردم بوده است/ تشریح اقدامات مدیریت شهری در دوره ششم شورا

رئیس شورای شهر رفسنجان گفت: شورای اسلامی شهر با عنوان شورای مردمی خدمتگزاری می کند تا آنچه اراده و خواست مردم است، محقق شود.

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
رهبر انقلاب: رفتار آمریکا در قبال دانشجویان حقانیت موضع جمهوری اسلامی را نشان داد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رفتار وحشیانه و بی‌رحمانه سگ هار صهیونیستی را باعث اثبات حقانیت موضع جمهوری اسلامی و ملت ایران بیان کردند و رفتار آمریکا و دستگاه‌های مرتبط با آنها را در قبال «اعتراض بدون خشونت و تخریب» دانشجویان معترض به جنایات اسرائیل، دلیل دیگری بر اثبات موضع جمهوری اسلامی ایران در بدبینی به دولت آمریکا دانستند

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
مشارکت 1040 نوجوان دهه هشتادی در مدیریت شهری

سید عباس حسینی معاون هنری شهرداری رفسنجان در آیین آغاز بکار شهرداران نوجوان دهه هشتادی گفت: ۴۸ شهردار آقا و ۴۶ شهردار خانم در رفسنجان داریم که هر کدام از آن‌ها برخوردار از یک تیم ۹ نفره در حوزه های مختلف شهری هستند که در مجموع ۱۰۴۰ نوجوان دهه‌هشتادی از امروز فعالیت خود را به‌صورت رسمی آغاز می‌کنند.

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.