منو

اهدای خون در رفسنجان ۱۴ درصد رشد دارد

رئیس پایگاه انتقال خون رفسنجان گفت: سال گذشته با مراجعه بیش از 14 هزار و 300 نفر جهت اهدای خون، رشدی معادل 14 درصد را نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن را نشان می دهد.

۲۵ خرداد ۱۴۰۲

به گزارش ایستار، در مراسم تجلیل ازخیران و اهدا کنندگان خون به مناسبت گرامیداشت روز جهانی اهدای خون در مرکزنوآوری شهید ستاری رفسنجان انجام شد و در این آئین دکتر رحمانی معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری اظهار کرد: اهدای خون اهدای زندگی و نجات بیماران است.

وی افزود: از یک واحد خون می توان فرآورده های مختلفی خونی از جمله پلاکت، پلسما، کرایو و غیره فرآوری کرد و در برخی از بیماری ها از آن ها استفاده کرد.
دکتر رحمانی بیان کرد: باید از ظرفیت بانوان در امر اهدای خون استفاده کرد، که هم به سلامت خودشان کمک می شود و هم می توانند باعث نجات جان چند بیمار شوند.
رییس پایگاه انتقال خون رفسنجان هم در این آیین ضمن تبریک این روز بیان کرد: اولین پایگاهی که در استان در تأمین خون و فرآورده های خونی از سال 83 شروع کرد پایگاه انتقال خون رفسنجان بود و نخستین پایگاه سیار اهدای خون هم در استان تشکیل دادیم.
مهدی محمدحسینی ادامه داد: اوایل شروع به کار تعداد واحد ها به 100 تا 200 واحد خون در ماه می رسید که جوابگوی مراکز درمانی داخل شهرستانی هم نبود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ماهانه تا هزار واحد خون از اهداکنندگان دریافت می شود و فرآورده های خونی هم تولید می شود البته در برخی از فرآورده های خونی پایگاه انتقال خون شهرستان در استان کرمان سرآمد است و تولید می کند به طور مثال کل کرایوی ( نوعی فرآورده خونی) مورد نیاز استان را تأمین می کنیم.
رییس انتقال خون رفسنجان با اشاره به اینکه سلامت اهداکننده برای ما مهم است افزود: سال گذشته بالای 14 هزار و 300 مورد مراجعه کننده داشتیم که رشد 14 درصدی را نسبت به سال قبل از آن نشان می دهد که البته تعدادی از این افراد از اهدای خون به دلیل تهدید سلامتی معاف می شوند.
وی ادامه داد: لذا از مراجعه کنندگان بالای 11 هزار نفر موفق شدند خون خود را اهدا کنند.
محمدحسینی بیان کرد: 60 درصد این اهداکنندگان مستمر بودند و از حد استاندارد کشوری 6 درصد بالاتر هستیم.

باور غلط کم خونی ِ رایج در بانوان

وی تصریح کرد: متأسفانه متوسط اهداکنندگان بانوان، متوسط اهدای این قشر در کشور 4.53 درصد است که پایین است و بهتر است فرهنگسازی ها انجام شود و باور غلطی که از اهدای خون خانم ها جلوگیری می کند را کمرنگ و حذف کنیم زیرا برخی خانم ها باور دارند که خانم ها کم خون هستند اما اثبات نرسیده و می توانند مشارکت خود را در اهدای خون بیشتر کنند.
محمدحسینی خاطرنشان کرد: از یک واحد خون 3 تا 4 نفر بیمار می توانند بهره مند شوند؛ سال گذشته نزدیک به 30 هزار واحد انواع فراورده خونی در رفسنجان تولید شد که بالای 23 هزار واحد تحویل مراکز درمانی رفسنجان و سایر مراکز درمانی استان شد.
وی گفت: سال گذشته از دریافتی خون ها در رفسنجان 8 هزار واحد خون به مراکز درمانی رفسنجان،  بالای 11 هزار واحد خون به مرکز استان، 3 هزار واحد خون به بیماران تالاسمی کهنوج  (250 بیمار تالاسمی دارد) اهدا شد و 101 واحد هم به جیرفت ارسال شد.
محمدحسینی افزود: تلاش شده در کنار دریافت خون و تولید انواع فرآورده های خونی؛ دو فعالیت دیگر شامل تولید پلاکت آفرزیس و اهدای سلول های بنیادین موثر در درمان بیماری های سرطانی  در پایگاه انتقال خون رفسنجان اضافه شده است.
رییس انتقال خون رفسنجان افزود: سال گذشته یک جوان در رفسنجان برای نخستین بار توانست با اهدای سلول های بنیادین خود جان یک کودک 5 ساله را از بیماری سرطان نجات دهد.

اهداکننده و گیرنده خون هر دو به سلامتی دست میابند

امام جمعه رفسنجان هم در این آئین ضمن تبریک به مناسبت روز جهانی اهدای خون اظهار کرد: سلامتی یکی از نعمت های بزرگ الهی خداوند است و گاهی مورد تهدید قرار می گیرد و قابل تأمین و خریداری نیست.
حجت الاسلام اصغر عسکری بیان کرد: خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی، برخی بیماری های خونی با تزریق خون مثل بیماری های هموفیلی و غیره قابل درمان است و فرد بیمار با خون زندگی و سلامتی دریافت می کند.
وی بیان کرد: اهداکننده خون با این انفاق زیبا و ارزشمند سلامتی خود و فرد بیمار را تأمین کرده است.
حجت الاسلام عسکری تصریح کرد: خداوند آفرینش انسان را سرآمد نعمت های الهی قرار داده و اهدای خون موجب بقای این نعمت الهی است.


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + 3 =

مطالب مرتبط
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.