منو

حیات در کاروانسرای وکیل کرمان

۲۶ آذر ۱۳۹۸

به گزارش ایستار به نقل ازتسنیم : کاروانسرای وکیل کرمان به سرنوشت تلخ خود پایان داد و این روزها شاهد مرمت یکی از بزرگترین کاروانسراهای کشور هستیم و نبض حیات بار دیگر در این کاروانسرا می‌زند.

کاروانسرای وکیل کرمان یکی از بزرگترین کاروانسراهای کشور و بنای ارزشمند تاریخی است که سالیان زیادی به حال خود رها شده بود و تلاش‌ها برای مرمت و احیای آن، ناکام می‌ماند تا اینکه سرنوشت تلخ این کاروانسرا تغییر کرد و با پیگیری‌های فراوان، میراث‌فرهنگی کرمان توانست حکم خلع‌ید پیمانکار این پروژه را گرفته و  مردادماه سال 96 بود که کاروانسرای وکیل برای تبدیل شدن به یک مجموعه اقامتی به سرمایه‌گذار جدید واگذار شود.

کاروانسرای وکیل کرمان بیش از 4 هزار متر مربع زیربنا دارد و در در جریان بازدید علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از این مجموعه در چهارم مهرماه سال جاری، اسفندیار حیدری‌پور مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران با اشاره به پیشرفت فیزیکی این پروژه گفت: کار در دو حوزه استحکام بخشی و تاسیسات در حال انجام است و پیش‌بینی می‌کنیم طی 9 ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه این کاروانسرا تا خردادماه 99 به یک بوتیک‌هتل تبدیل می‌شود افزود: با اتمام این طرح، کاروانسرای تاریخی وکیل با 57 اتاق و حدود 140 تخت به زنجیره هتلداری استان کرمان اضافه می‌شود.

کاروانسرای وکیل از مجموعه کاروانسراهای درون شهری کرمان به شمار می‌رود که در حاشیه خیابان شریعتی کرمان قرار دارد و در نزدیکی بازار وکیل کرمان واقع شده و جزو کاروانسراهای بزرگ کشور محسوب می‌شود که قدمت آن به 170 سال پیش بر می‌گردد.

ساخت کاروانسرای وکیل کرمان در سال 1277 به فرمان محمد اسماعیل خان وکیل الملک والی آغاز شد و در سال 1287 به دست فرزند وی مرتضی قلی خان وکیل الملک تکمیل شد.

کاروانسرای وکیل از دو طبقه تشکیل شده و 120 غرفه را در خود جای داده است که دو درب ورودی به بازار وکیل دارد و سر در ورودی کاروانسرای وکیل که به داخل بازار باز می‌شود، با گچ‌بری و کاشی‌کاری‌های زیبایی تزئین شده و سر در ورودی دوم کاروانسرا که در قسمت بیرونی بازار وکیل قرار دارد را نیز با کاشی مزین کرده‌اند.


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =

مطالب مرتبط
خدمتگزاری شورای مردمی برای تحقق آنچه خواست مردم بوده است/ تشریح اقدامات مدیریت شهری در دوره ششم شورا

رئیس شورای شهر رفسنجان گفت: شورای اسلامی شهر با عنوان شورای مردمی خدمتگزاری می کند تا آنچه اراده و خواست مردم است، محقق شود.

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
رهبر انقلاب: رفتار آمریکا در قبال دانشجویان حقانیت موضع جمهوری اسلامی را نشان داد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رفتار وحشیانه و بی‌رحمانه سگ هار صهیونیستی را باعث اثبات حقانیت موضع جمهوری اسلامی و ملت ایران بیان کردند و رفتار آمریکا و دستگاه‌های مرتبط با آنها را در قبال «اعتراض بدون خشونت و تخریب» دانشجویان معترض به جنایات اسرائیل، دلیل دیگری بر اثبات موضع جمهوری اسلامی ایران در بدبینی به دولت آمریکا دانستند

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
مشارکت 1040 نوجوان دهه هشتادی در مدیریت شهری

سید عباس حسینی معاون هنری شهرداری رفسنجان در آیین آغاز بکار شهرداران نوجوان دهه هشتادی گفت: ۴۸ شهردار آقا و ۴۶ شهردار خانم در رفسنجان داریم که هر کدام از آن‌ها برخوردار از یک تیم ۹ نفره در حوزه های مختلف شهری هستند که در مجموع ۱۰۴۰ نوجوان دهه‌هشتادی از امروز فعالیت خود را به‌صورت رسمی آغاز می‌کنند.

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.