منو

تحلیلی بر پیروزی رئیس دفتر آیت الله مصباح در زادگاه آیت الله هاشمی

اصلاحات بعد از مدتی تک تازی در فضای سیاسی رفسنجان علی رغم داشتن کاندیدایی که تجربه یک دوره نمایندگی را داشته و حمایت کامل و تمام قد یاران هاشمی، خاتمی و روحانی را در کنار خود داشت شکست سنگینی را متحمل شد،

۱۲ اسفند ۱۳۹۸

نمای نزدیک (سری دوم: ویژه تحلیل و بررسی انتخاباتیازدهم در حوزه انتخابیه رفسنجان و انار)

نمای دوم: یادداشت (2)

تحلیلی بر پیروزی رئیس دفتر آیت الله مصباح در زادگاه آیت الله هاشمی

به قلم مصطفی آخوندی

اصلاحات بعد از مدتی تک تازی در فضای سیاسی رفسنجان علی رغم داشتن کاندیدایی که تجربه یک دوره نمایندگی را داشته و حمایت کامل و تمام قد یاران هاشمی، خاتمی و روحانی را در کنار خود داشت شکست سنگینی را متحمل شد، اینجا دیگر حربه نداشتن کاندیدا و رد صلاحیت شورای نگهبان کاربردی نداشت. اما در مقابل این کاندیدا، جریان انقلابی با نامزدهای متعدد در صحنه حضور داشت و کسی تصورش را نمی کرد کور سوی امیدی برای وحدت وجود داشته باشد.

بعد از رد صلاحیت مجید کهنوجی (به علت عدم استعفا در مهلت قانونی)، که مدتها قبل به عنوان نامزد جوان و انقلابی دارای سوابق کاری اقتصادی مطرح شده بود، جشن و پایکوبی در جریان اصلاحات شکل گرفت و از سوی دیگر اصولگرایان جوان و تحول خواه رفسنجان را هم شوکه کرد.

در روزهای پایانی تایید صلاحیتها فضای شکل گرفته موجب شد تا علی اکبر پورغلامعلی ایثارگرانه از حق خود برای رقابت بگذرد اما همچنان نامزدهای پر تعداد اصولگرایان در صحنه حضور داشتند و تبلیغات شروع شد. فضای سیاسی منفی و هجمه تبلیغاتی و تخریب علیه آقای جلالی (مسئول دفتر آیت الله مصباح) شکل گرفته بود، از طرف دیگر رسانه های رفسنجان (بجز تعداد معدودی همچون ایستار نیوز) صدای نامزدهای مستقل انقلابی را هم سانسور می کردند تا صدایشان به گوش مردم نرسد ولی نامزدهای انقلابی بی توجه به این حجم سانسور به کار خود ادامه می دادند تا به هرشکل ممکن صدای جریان انقلابی به مردم برسد، تا به روزهای پایانی تبلیغات نزدیک شدیم.

در این روزها موعد تصمیم فرا رسید، نظرسنجی ها نشان از دست برتر داشتن رقیب اصلاح طلب را داشت حمایت های بی کم و کاست دولتی با تحلیل های جهت دار رسانه ای، ریخت و پاشهای تبلیغاتی و حمایت تمام قد برخی آقازاده های خاندان هاشمی و پدرخوانده های رفسنجان به پشتوانه عملکرد خوب شهرداری شکی برای پیروزی حریف باقی نگذاشته بود. در این فضا نامزدهای انقلابی مستقل فارغ از بدنه سیاسی اصولگرایان رفسنجان در یک هماهنگی درونی و آتش بهاختیار فضای انتخابات را در سکوت خبری رصد می کرد و در روزهای پایانی متوجه دست برتر نامزد اصلاح طلبان که از رانت نمایندگی نیز بهره می برد، شد و دید با این اوضاع و با تکثر کاندیداها قطعا نامزد اصلاح طلبان پیروز میدان خواهد بود و در اقدامی خودجوش از آخرین تیر خود به عنوان جریان آتش بهاختیار سیاسی استفاده می کند و به نفع آقای جلالی نامزد مورد تایید شورای ائتلاف کناره گیری می کند. چیزی که در فضای قدرت طلبی سیاسی نامرسوم است و جریانات سیاسی انتظارش را نداشتند.

نامزدهایی که دیگران اجازه ندادند شناخته شوند اما هر کدام برای خود پایگاه رای مستقلی داشت و این حرکت آتش به اختیار در فضای سیاسی رفسنجان کفه را به نفع نامزد اصولگرایان سنگین تر کرد و مردم نیز هوشمندانه از این حرکت حمایت کردند و آقای جلالی پیروز شد چیزی که کمتر تحلیلگر سیاسی پیش بینی می کرد.

البته نباید نقش جریان لیبرالی و اصلاح طلبانه در اداره ناموفق مجلس و دولت را که موجب خشم مردم شده بود را نادیده گرفت. بخشی از مردم اعتراض خود را به وضع موجود پیش آمده توسط دولت و مجلس را با رای به نامزد رقیب نشان دادند و بخشی دیگر با عدم مشارکت در انتخابات. هرچند اصلاح طلبان هنوز در شوک این شکستند و باور نمی کنند عدم مشارکت در انتخابات اعتراض به نظام سیاسی کشور نیست بلکه اعتراض به وضعیت نا به سامانی است که دولت و مجلس در آن نقش داشته اند.

در نهایت این شکست اصلاح طلبان را از خواب غفلت بیدار خواهد کرد. شاید چیزی که هیچ وقت اصلاح طلبان و قدرت طلبان رفسنجان فکرش را هم نمی کردند از طرف دیگر باید دید آیا جریان اصولگرایی رفسنجان هم قدردان این حرکت خودجوش انقلابی خواهد بود یا در به همان پاشنه می چرخد و سیاسیون رفسنجان پیروزی را به نام خود تمام خواهند کرد.

وقتی نقش جریان آتش به اختیار انقلابی در این پیروزی شناخته می شود که فراموش نکنیم نامزد اصلاح طلبان، همان نامزدی بود که سید محمدحسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت احمدی نژاد با سابقه نمایندگی مجلس را در دوره قبل شکست داده بود.


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 5 =

مطالب مرتبط
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.