منو

با حضور مشاور معاون پارلمانی رییس جمهور؛ نخستین کتابخانه سیار استان کرمان در رفسنجان افتتاح شد

با حضور علی اسماعیلی مشاور معاون پارلمانی ریاست جمهوری و نیز سیدحسن سیدابراهیم مشاور امور مجلس نهاد کتابخانه های عمومی کشور پنجاه و دومین کتابخانه سیار کشور و نخستین کتابخانه سیار استان کرمان  در کشکوییه رفسنجان افتتاح شد.

۱۱ آبان ۱۴۰۲

به گزارش روابط ایستار، حسین رضایی فرماندار رفسنجان در این آیین که با حضور  علی اسماعیلی مشاور معاون پارلمانی ریاست جمهوری و سیدحسن سیدابراهیم مشاور امور مجلس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، معاونان فرمانداری و دیگر مسیولین برگزار شد اظهار کرد: قطعا کتابخانه سیار  تاثیر به سزایی دارد اگر بتوان حتی یک دقیقه به سرانه کتابخوانی اضافه کرد ارزشمند است.

وی افزود: بهتر است ذهن کودکان را از ابتدا با کتاب های فاخر پر کنیم، در فضای مجازی شاید بتوان مطلب کوچکی را رصد و پیدا کرد اما ارتباطی که با کتاب بتوان برقرار کرد به هیچ عنوان قابل مقایسه با فضای مجازی نیست.
رضایی بیان کرد: فضای مجازی به هیچ عنوان نمی تواند جای کتاب را پر کند.
سیدحسن سید ابراهیم مشاور امور مجلس و دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور هم در این ایین یاد شهدای غزه را گرامی داشت و  اظهار کرد: اسراییل با این حرکت افتضاحانه همینه اش از بین رفت و شکست امنیتی و تاکتیکی را متحمل شد و اینجا جا دارد از زحمات سردار دل ها حاج قاسم سلیمانی که در عرصه جبهه مقاومت نهال هایی را در قالب انصارالله یمن و مجاهدان حماس کاشتند قدردانی کرد.
وی
سید ابراهیم بیان کرد: تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور در سال ۱۳۸۲ صورت گرفت و در حال حاضر هم ۳ هزار و ۷۵۰ کتابخانه عمومی با ۱۲.۵ میلیون نفر عضو در نقاط مختلف کشور احداث شده است که ۳۳۸ کتابخانه عمومی در استان کرمان و ده کتابخانه عمومی در رفسنجان به ارایه خدمات می پردازند.
وی افزود: امسال در سفر ریاست جمهوری به استان های همدان و ایلام به ترتیب ۷۰۰ و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل و ساخت و ساز کتابخانه ها مصوب شده و امیدواریم در استان کرمان هم مصوبه ای داشته باشیم.

سید ابراهیم بیان کرد: در برنامه ششم تکلیف شده که در روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ نفر  کتابخانه با کمک شهرداری ها، راه و شهرسازی، دولت و خیرین احداث شود و تامین نیرو هم با نهاد کتابخانه های عمومی کشور باشد.
وی ادامه داد: شبکه کتابخانه یکی از گسترده ترین شبکه های فرهنگی در کشور محسوب می شود که جا دارد دولت در توسعه زیرساخت های فرهنگی و کتابخانه ها کمک کند.
سید ابراهیم عنوان کرد: ایران رتبه ۱۵ جهانی و بین المللی، رتبه پنجم در آسیا و رتبه اول را در منطقه از لحاظ سرانه کتابخانه های عمومی داراست.
وی بیان کرد: این نخستین کتابخانه سیار در استان کرمان و در کشکوییه رفسنجان و نیز ۵۲ امین کتابخانه سیار در کشور است   و باید به سمتی پیش برویم که کتابخانه ها فعالیت های غیر از امامت دادن را هم ارایه کنند.
سید ابراهیم افزود: در برنامه جدید بنا داریم ۶۰ نوع خدمات فرهمگی، علمی و آموزشی در کتابخانه ها ارایه شود به عنوان مثال خانه خلاق را در کتابخانه ها فعال کردیم تا بچه ها و کودکان بتوانند به ه مند شوند.
وی خاطرنشان کرد: در سفر معاون پارلمانی رییس جمهور در رفسنجان (صبح امروز) این قول را دادند که در برنامه هفتم توسعه توسعه کتابخانه های روستایی در کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت.
علی اسماعیلی مشاور معاون پارلمانی ریاست جمهوری هم در این آیین اظهار کرد: در دوران قبل از انقلاب حدود صد جلد کتاب به چاپ رسیده بود در حال حاضر ۱۲۰ هزار جلد کتاب در حال چاپ است.

وی با اشاره به اینکه ذهن انسان گنجایش ۱۰۰ میلیون کلمه را داراست افزود: مردم ایران هم کتابخوان هستند و اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی است و امیدواریم این حرکت راه اندازی کتابخانه های سیار در کشور توسعه یابد.
اسماعیلی عنوان کرد: البته این کتابخانه های سیار در کشور در محل های فرودگاه ها و دیگر مکان های عمومی هم ایجاد شده و در تلاشیم همه شهرها و روستاها از این موهبت کتابخانه های سیار  بهره مند شوند.
وی گفت: با توجه به اینکه سرانه مطالعه کشور زیبنده نیست باید فرهنگ مطالعه را ترویج دهیم و قول می دهیم که تعداد کتاب های این کتابخانه سیار در کشکوییه را به ۲ هزار جلد افزایش دهیم تا همگان استفاده کنند.

نخستین کتابخانه سیار سفیر دانایی کشور و استان کرمان با هدف توسعه عدالت فرهنگی با مدیریت مریم داوودیان اولین بانوی کتابدار کتابخانه عمومی سیار کشور در کشکوییه رفسنجان به بهره برداری رسید.مریم داوودیان مسیول کتابخانه سیار کشکوییه رفسنجان هم گفت: این کتابخانه با همکاری دبیرخانه شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شد و قرار است در دو روستای شهرستان انار و ۶ روستای کشکوییه به ارایه خدمت بپردازد.
وی افزود: جمعیتی تحت پوشش این کتابخانه بالغ بر ۱۰ هزار نفر در روستاهای لطف اباد، گیتی اباد، حسین اباد، عباس اباد، شهرک عباس اباد، بهجت آباد، دئفه رضوی، احمدآباد دئفه است.
داوودیان خاطرنشان کرد: خدمات این کتابخانه شامل عضویت سراسری، امانت، رزرو و تمدید کتاب،اجرای برنامه های فرهنگی از جمله قصه گویی، جمع خوانی کتاب، برنامه های خلاق، نمایشنامه خوانی، مسابقات کتابخوانی، نقاشی و غیره است.


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 5 =

مطالب مرتبط
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.