منو

شورای متکثر ششم/تحلیلی بر انتخابات شورای شهر رفسنجان

شاید بتوان مهم ترین اتفاق رخ داده در انتخابات شورای اخیر را تولد جریان جدیدی در دل جبهه اصولگرا دانست. اینکه جریان اصولگرا در سایه ضعف مفرط رقیب اصلاح طلب با دو لیست از دو خاستگاه متفاوت در انتخابات حاضر شد و مهم تر از همه وزن سیاسی، هم سنگ این دو اتفاق نادری است که در تاریخ سیاسی شهر بی سابقه است.

۱۹ تیر ۱۴۰۰

تارنمای خبری ایستار// نتایج انتخابات دوره ششم شورای شهر رفسنجان از چنان تنوعی در خاستگاه سیاسی منتخبان برخوردار است که تجزیه و تحلیل کامل آن در یک یادداشت نمی گنجند.

ترکیب عجیب شورای ششم از دو نفر مستقل، دو نفر از لیست وحدت (اصولگرایان سنتی) دو نفر از لیست گام دوم (اصولگرایان جدید و جوان) و یک نفر مشترک میان این دو لیست تشکیل شده است.

شاید بتوان مهم ترین اتفاق رخ داده در انتخابات شورای اخیر را تولد جریان جدیدی در دل جبهه اصولگرا دانست. اینکه جریان اصولگرا در سایه ضعف مفرط رقیب اصلاح طلب با دو لیست از دو خاستگاه متفاوت در انتخابات حاضر شد و مهم تر از همه وزن سیاسی، هم سنگ این دو اتفاق نادری است که در تاریخ سیاسی شهر بی سابقه است.

معمولا در جریان اصولگرا صاحبان حل و عقد که اکثریت از سابقه داران انقلاب و پا به سن گذاشتگان هستند با مشورت مختصری لیستی را برای حضور در انتخابات معرفی می کنند. اما در دوره ششم با انشعاب روی داده در جبهه اصولگرا و میدان داری گروهی جوان، لیست دیگری بنام گام دوم پا به عرصه رقابت گذاشت که بر خلاف تجربیات استقلال خواهی شکست خورده گذشته در جریان اصولگرا، توانست با ورود دو نفر از نامزدهایش به شورای ششم، وزن برابری با جریان سنتی اصولگرایی به دست بیاورد. این بدان معنی است که می توان امروز جریان اصولگرایی شهر را به دو گروه متمایز در افکار و عمل تقسیم کرد؛ اصولگرایان سنتی و گام دومی ها.

از اتفاقات بی سابقه دیگر، حضور دو چهره مستقل در شورای ششم است که یکی خاستگاه مذهبی و هیاتی دارد و دیگری دارای تجربه فعالیت در شهرداری رفسنجان است. نکته جالب آنکه یکی از همین مستقلین بود که توانست علی رغم گمنامی در عرصه سیاسی بیشترین آرا ریخته شده به صندوق ها را به خود اختصاص دهد.

و در نهایت همان همیشگی شورا، روحانی دوست داشتنی و محجوبی که توانست با تکیه بر شخصیت منعطف خود، علاوه بر جلب نظر رای دهندگان در انتخابات نقطه مشترکی باشد مابین جریان قدیم و جدید اصولگرایی.

با ترکیب فوق الذکر پیش بینی اتفاقات پیرامون شورای ششم سخت خواهد بود. شورایی که در آن اگر چه پنج کرسی در اختیار جبهه اصولگرا قرارداد اما بواسطه رقابت درون جناحی و همچنین آرا و نظرات مستقلین پیش بینی آنکه که جهت سیاست گذاری ها به کدام سو خواهد رفت دشوار خواهد بود.
انتخاب شهردار آینده شاید اولین آزمونی باشد که بتوان بر اساس آن معیاری به منظور تحلیل و پیش بینی تصمیمات شورای ششم بدست آورد و تا قبل آن،ترکیب نه چندان یکدست شورا هر گونه قضاوتی در مورد آینده تصمیمات آن را با تردید رو به رو خواهد کرد.
من الله توفیق


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 5 =

مطالب مرتبط
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.