منو

خسارت به ۸ درصد تولیدناخالص کرمان/استاندار: پیش‌بینی هواشناسی غیرواقع بود

استاندار کرمان ضمن تشریح جزییات خسارت سرمازدگی اخیر به محصولات کشاورزی استان آن را معادل هشت درصد تولیدناخالص داخلی استان برشمرد و با گلایه از هواشناسی و ارتباط آن با پیشگیری از حوادث گفت: در سیل دوم پارسال شاهد پیش‌بینی غیرواقع بودیم.

۲۵ فروردین ۱۴۰۱

 

به گزارش ایستار ،علی زینی‌وند روز پنجشنبه در هفتاد و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان بر ضرورت پیشگیری از بروز اینچنین خسارت ها و نیز جبران آنها کید و بیان کرد: برآورد اولیه خسارت های سرمازدگی اخیر به محصولات باغی و کشاورزی استان ٢٠ هزار میلیارد تومان اعلام شده است که این آمار هشت درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) استان را شامل می‌شود.

به گفته وی در حوزه تولید ناخالص داخلی استان رشد ٢٠ درصدی تعریف شده بود که هشت درصد آن با سرمازدگی از بین رفت.

استاندار کرمان با بیان اینکه اقدامات در چند حوزه از جمله احداث ایستگاه های هواشناسی و تامین امکانات پیگیری می شود تصریح کرد: هواشناسی در سیل نخست زمستان پارسال پیش بینی درستی داشت اما برای سیل دوم اطلاعات غیرواقع از هواشناسی دریافت کردم.

وی ادامه داد: به من گفتند صرفا به علت اینکه دستت در بحران باز باشد وضعیت را قرمز اعلام می کنیم اما اطلاعات را از محلی غیر از هواشناسی دریافت و در همین راستا برنامه تعریف کردم که اگر به هواشناسی اعتماد می کردم، سیل مردم را می‌برد و این در حالی است که پیش بینی یک سایت به صورت دقیق اتفاق افتاد.

استاندار کرمان در ادامه خطاب به اتاق بازرگانی کرمان گفت: دوره های آموزشی برای کشاورزان بگذارید؛ در شرکت های دانش بنیان نیز می توان کارهای بسیاری انجام داد.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر ارتقای کیفیت شرکت های دانش بنیان تاکید دارند که به ریز جزییات آن را روشن کرده اند؛ همه اقدامات را انجام دهید تا استان کرمان با فعالیت در این حوزه، اقدامات پیشگیرانه را در حوزه محصولات کشاورزی و باغی به سرانجام برساند.

استاندار کرمان با بیان اینکه کارهای عملیاتی را در حوزه کشاورزی استان کرمان آغاز می کنیم گفت: برخی محققان ما کشاورزی مدرن و بالاترین سطح تحقیقات دنیا در حوزه خرما، پسته و گردو را از دشمن کسب کرده اند که بایستی از تجربیات آنان استفاده شود.

زینی وند همچنین با بیان اینکه سرما به ۱۸ استان خسارت وارده کرده تصریح کرد که خسارت ها در هیچ استانی به اندازه استان کرمان نیست.

وی در ادامه افزود: اتاق بازرگانی کرمان کارگروه ارزیابی و پیگیری شعار سال را نیز تشکیل دهد و حتی با اینکه اتاق بازرگانی وضعیت دستگاه ها را ارزیابی کند، موافقم.

زینی وند یادآور شد: نباید توقعاتی فراتر از امکانات، ساختار و قوانین ایجاد شود و در شرایط فعلی به بودجه و قوانین حوزه مدیریت بحران امید زیادی نیست، مگر اینکه تغییرات ساختاری به وجود آید.

استاندار کرمان خاطرنشان کرد: اگر تخصیصی وجود داشته باشد و بیمه محصولات کشاورزی، اعتبارات لازم را به ما بدهد، چهار تا پنج درصد خسارت در بخش های بیمه شده جبران می شود.

وی گفت: آنچه می تواند در بخش جبران خسارت سرمازدگی اتفاق افتد، استمهال و امهال تسهیلات بانکی است اما امهال در حوزه خشکسالی سال‌های گذشته انجام نشد زیرا به صورت دقیق به جامعه هدف اتفاق نیفتاد.

زینی وند عنوان کرد: توقعات را واقعی اما به صورت حداکثری پیگیری کنیم؛ کرمان نیز در بیمه محصولات کشاورزی پیشرو است اما این موضوع بی‌اثر شده و اثری برای جبران خسارت کشاورز ندارد زیرا منابع بیمه ذخیره نمی‌شود و در این میان کشاورز ضرر می کند.

خسارت دستکم ۱۳ هزار میلیارد تومانی سرمازدگی پسته

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به خسارت پسته کاران استان کرمان بر اثر سرمازدگی در سال جاری تصریح کرد: پسته استان کرمان طی سال جاری براساس برآوردها دستکم ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از سرمازدگی داشت، و این خسارت در حالی است که تبعات اجتماعی، فرهنگی، روحی، روانی و حتی امنیتی برای جامعه به دنبال خواهد داشت.

سیدمهدی طبیب زاده ابراز داشت: خسارت سرما به پسته کرمان با توجه به اشتغال عده بسیاری در بخش های مختلف تولید تا بسته بندی بسیار سنگین گزارش می شود زیرا فقط ۴۰۰ نفر در حوزه بسته بندی پسته استان فعالیت دارند.

نقش پیش بینی نادرست هواشناسی

وی عنوان کرد: اقدامات وزارت جهاد کشاورزی کافی نیست زیرا هنوز هیچ دستورالعملی برای خسارت پسته به ما نرسیده و این روند باید تسریع شود؛ ضمن آنکه پیش‌بینی‌های نادرست سازمان هواشناسی یکی دیگر از دلایل افزایش خسارت به کشاورزان بوده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: تمامی مسئولان باید در کمک به کشاورزان خسارت دیده استان هم‌قسم شوند و ضمن کارشناسی، پیشنهاداتی برای پیشگیری از سرمازدگی محصول پسته استان ارائه کنند و مسائل کشاورزان را تا حصول نتیجه پیگیری کنیم.

کشاورزی دانش بنیان راهکار رفع مشکلات

وی اضافه کرد: با راهکارهای دانش بنیان و استفاده از ظرفیت محققان و دانشمندان این حوزه می توان راهکارهای اجرایی برای پیشگیری از این مشکلات طی سال های آینده و کاهش خسارت به کشاورز یافت.

طبیب زاده در ادامه گفت: همکاری با شرکت های دانش‌بنیان را از سال ۹۵ در استان آغاز کرده ایم و پس از طرح شعار سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین توسط مقام معظم رهبری این مهم به صورت ویژه پیگیری می شود.

وی ادامه داد: کارگروه تحقق شعار سال را طی سال گذشته در اتاق بازرگانی کرمان پیگیری کردیم و برگزاری این کارگروه در سال جاری هم با عنوان شعار سال جدید پیگیری می شود و اتاق کرمان در این راستا برنامه می دهد.

راه های جبران خسارت کشاورزان

رییس کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به کشت ۲۴۰ هکتار پسته در استان کرمان گفت: ۷۶ هزار هکتار از مجموع ۱۵۴ هزار هکتار اراضی پسته دچار سرمازدگی ما بیمه هستند و خسارت به این باغات از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد گزارش شده است.

محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه با همکاری وزیر جهاد کشاورزی سقف پرداختی بیمه را برای کشاورزی استان لحاظ می کنیم افزود: استان های کرمان، یزد و فارس در کشور مشمول سرمازدگی شدند که اعتبارات بین آنها تقسیم می شود.

وی افزود: بیکاری از پیامدهای این اتفاق است و در مسیری متفاوت از وزارت جهاد کشاورزی، از ظرفیت ستاد بحران هم بهره می گیریم؛ در این خصوص برآورد عددی وام ها و میزان تنفس و حذف سودها را در قالب پیشنهاد به هیات وزیران ارائه می کنیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به درخواست وام های جدید که به جز امهال قبلی برای هر هکتار ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده گفت: این فرایند به هشت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

بود و نبود مرکز تحقیقات پسته

وی همچنین با بیان اینکه مراکز تحقیقات بسیاری طی ۴۰ سال گذشته اعتباراتی را دریافت کرده‌اند، اظهارداشت: حتی مرکز تحقیقات پسته در رفسنجان وجود دارد، اما بود و نبود آنها در استان به خسارت کشاورز کمکی نکرده است.

پورابراهیمی ابراز کرد: اگر سریع‌تر تصمیم نگیریم، آثار ناشی از خسارت سرمازدگی بیشتر می‌شود و این در حالی‌ است که ۲۴۰ هزار هکتار پسته‌کاری در استان داریم.

وی با اشاره به صدور باغدار کارت ادامه داد: اقداماتی از جمله درخواست وام با نرخ‌های ترجیحی، مشخص کردن تعرفه چاه‌های کشاورزی، پرداخت خسارت‌های صندوق بیمه کشاورزی و اهمال وام‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان نیز در این نشست خواهان تخصیص اعتبار و هماهنگی برای ایجاد ایستگاه ها و تجهیزات مربوطه شد.


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 15 =

مطالب مرتبط
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.