منو

داغ گرانی نان بر دل مردم رفسنجان/کیفیتی که در تنورها می‌سوزد!

افزایش 100 درصدی قیمت نان در رفسنجان در این شرایط اقتصادی، به اقشار مختلف به ویژه قشر ضعیف جامعه شوک وارد کرده است.

۰۸ مرداد ۱۳۹۹

به گزارش ایستار ،چند روزی‌ست که نان در رفسنجان گران شده و این افزایش قیمت حدود 100 درصد بوده که مانند یک شوک است، خانواده‌‌ای که مصرف نان بالایی دارند و البته به جز نان قوت دیگری ندارند بر سر سفره بگذارند و شرایط اقتصادی سختی را سپری می‌کنند قطعا توان خرید نان در آنها کاهش می‌یابد و روزگار سخت‌تری هم در انتظارشان خواهد بود.
از طرفی تناسب افزایش قیمت نان با وزن نانی که گران شده اگر برقرار باشد شاید کمی عادلانه باشد اما اگر قرار باشد نان با همان وزن و قیمت دوبرابری به دست مصرف‌کننده برسد دور از انصاف بوده و باید برایش فکری کرد که البته این موضوع وجود دارد و علی‌رغم افزایش قیمت نان وزن نان در بیشتر نانوایی‌ها تغییری نداشته است.
با گفت‌وگوهایی که در چند روز اخیر در خصوص افزایش قیمت نان با مردم داشتیم، گلایه‌های زیادی از افزایش نرخ نان داشتند که البته عدم تناسب قیمت نان و با وزن نان هم در بین گلایه‌های مردم مطرح بود.
در جلسه ستاد تنظیم بازار، فرماندار رفسنجان تبعات اجتماعی افزایش نرخ نان را مد نظر داشت و فشار مالی بر قشری که قوت غالب آن‌ها نان است را در سخنانش تکرار می‌کرد.
مجید فصیحی‌هرندی واردشدن تنش به جامعه به دلیل افزایش قیمت نان در این شرایط اقتصادی را نمی‌پسندد و ضمن اینکه افزایش خودسرانه و دوبرابری قیمت نان را با گلایه مطرح کرد خواستار افزایش کیفیت نان در برابر گرانی آن شد.
او قیمت هزارتومان نان را رد کرد و عنوان داشت: قیمت و وزن نان باید متعادل باشند که نانوا و مصرف‌کننده متضرر نشوند.

قیمت نان یکباره 400 تومان افزایش یافت
اما طبق گزارشات و تحقیقات میدانی که انجام دادیم، کیفیت نان در برخی نانوایی‌ها موجب شده دورریز آن بالا باشد و خوراک دام شود، گندمی که با زحمت کشاورزان کاشت و برداشت می‌شود و با آن هزینه‌ها به آرد تبدیل می‌شود تا نان شود و به دست مردم برسد به نظر می‌رسد نانواها چندان به این موضوع اهمیت نمی‌دهند و تنها به گرفتن خمیری و درست‌کردن چانه‌ای و زدن به دیوارهای داغ تنور بسنده می‌کنند، حال آنکه دور تا دور نان را باید جدا کرد و بخش زیادی از آن که در تنور داغ سوخته را هم که قابل خوردن نیست، باید جدا کرد و دور ریخت.
به گفته حسنی رئیس اداره غله شهرستان رفسنجان، این شهرستان تعداد 353 نانوایی دارد که 185 نانوایی، تافتون است که بیشتر مردم این شهرستان به سمت خرید این نوع نان می‌روند.
حسنی هم افزایش کیفیت و وزن نان را ذکر می‌کند که در برابر گران‌شدن نان می‌تواند عادلانه باشد، او تأکید دارد که باید مردم را هم در نظر بگیریم و قدرت خریدشان را بسنجیم سپس برای نان و سایر اقلام نرخ تعیین کنیم.
وی عنوان کرد: قیمت نان به یکباره از 600 تومان به 1000 تومان رسیده بار روانی زیادی در مردم دارد و اکثر مردم نسبت به این قیمت ناراحت هستند.

رابطه بین قیمت «نان و تنور و شاطر»!
عسکری مسئول صنف نانوایان رفسنجان بیان کرد: قبلا نان 385 گرم و قیمت آن 600 تومان بوده الان استانداری وزن چانه را به 280 گرم کاهش داده و همان قیمت قبل، در حالی که نان با این وزن کیفیتی نخواهد داشت و در تنور می‌سوزد.
وی عنوان کرد: قبلا که چانه 385 گرم بود یک شاطر 170 مرتبه باید سرش را در تنور می‌برد با وزن 280 گرم، 240 بار که این موضوع به صرف نانوا نیست.
عسکری ادامه داد: پیشنهاد ما با توجه به آنالیزهایی که داشتیم این است که اگر وزن نان 470 گرم باشد با قیمت هزار تومان هم به صرفه نانواست هم مشتری‌پسند است.
وی از دیگر قیمت انواع نان‌ها سخن به میان آورد و برای هر کدام دلیلی آورد که با نرخ‌ها و وزن اعلام‌شده به نوعی مشکل دارد و برای نانوا چالش ایجاد می‌کند.
اما قرار بود امروز قیمت نان تعیین و به تصویب برسد، نانی که قرار است با وزن اعلام‌شده و قیمت تعیین‌شده کیفیتی داشته باشد که مردم راضی باشند و بازار گلایه‌ها از نان داغ، سرد شود و پرونده نان بسته شود.
سرانجام بر اساس مصوبه این جلسه قیمت نان تافتون با وزن 420 گرم، 900 تومان، نان دوار ماشینی با وزن 450 گرم 900 تومان، نان حرارتی با وزن 520 گرم، هزار تومان، نان بربری با وزن 470 گرم 900 تومان و سنگک با وزن 475 گرم با قیمت هزار و 250 تومان تعیین و مصوب شد.

قیمت شیر هم بالا رفت اما بر خلاف مقررات
اما افزایش خودسرانه قیمت شیر در رفسنجان موضوع دیگری بود که شاهین حریری رئیس صنعت، معدن و تجارت رفسنجان آن را مطرح کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در آخرین جلسه تنظیم بازار مصوب شد شیر درب گاوداری 2 هزار و 800 تومان خریداری شود و 3 هزار و 200 تومان به دست مصرف‌کننده برسد، اما اخیرا تا حدود 4 هزار تومان هم به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
حریری تصریح کرد: در اکثر شهرستان‌های همجوار در استان حداکثر شیر با قیمت 3 هزار و 500 تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد اما شرکت تعاونی گاوداران رفسنجان بر خلاف مقررات عمل کرده و برای خود نرخ تعیین می‌کند.
وی از تعیین قیمت شیر در جلسه تنظیم بازار کشور با رقم 2 هزار و 900 تومان برای مصرف‌کننده یاد کرد و گفت: پیشنهاد ما 2 هزار و 800 تومان درب گاوداری و 3 هزار و 200 تومان قیمتی‌ست که باید مصرف‌کننده بپردازد، است.
اما با نظارت بیشتر و زودهنگام می‌توان جلوی افزایش خودسرانه قیمت‌ها را گرفت و بار روانی و فشاری که بر جامعه به ویژه قشر ضعیف وارد می‌شود را کم کرد همچنین برای نرخ‌گذاری، قشر ضعیف جامعه را هم باید مدنظر قرار داد که نان کوچکترین اما مهم‌ترین نیاز خانوار به‌شمار می‌رود./فارس


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =

مطالب مرتبط
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.