منو

دائره المعارف دفاع مقدس استان کرمان در حال تهیه است

مدیرکل جدید بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان با اشاره به اینکه بعد از گذشت 40 سال از دوران دفاع مقدس هنوز مسایل جنگ به صورت علمی ثبت و ضبط نشده است گفت: دائره المعارف دفاع مقدس استان کرمان در حال تهیه است و شورای علمی آن تشکیل شده است.

۰۴ بهمن ۱۴۰۰

 

به گزارش ایستار ، جلسه هماهنگی تدوین دایره المعارف دفاع مقدس استان کرمان با حضور مسئولین استانی و شهرستانی روز دوشنبه در محل سالن شهید هنری دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان برگزار شد و در این جلسه در مورد نیاز همکاری ها و نحوه و شیوه اجرایی و تدوین دایره المعارف دفاع مقدس استان کرمان تبادل نظر شد.

سرهنگ محمود مهدوی در این جلسه ضمن تبریک میلا با سعادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامی داشت شهدای اسلام و انقلاب، شهدای گمنام و شهدای دوران دفاع مقدس اظهار کرد: استان کرمان 296 شهید گمنام از سراسر کشور دارد و افتخار می کنیم که این شهدا پهنه استان کریمان را عطرآگین می کنند.

مدیرکل جدید بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان با گرامی داشت شهید مهدی تحویلیان که در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان تا چندی پیش به عنوان شهید گمنام آرمیده بود بیان کرد: این شهید اهل استان اصفهان است که با شناسایی هویت این شهید، باز هم خانواده وی با ماندنش در رفسنجان موافقت کردند تا برکت این شهید منطقه را فراگیر کند.

سرهنگ مهدوی ادامه داد: از یک ماه قبل پیرامون تهیه و تدوین دایره المعارف دفاع مقدس استان کرمان جلساتی برگزار شد؛ این دایره المعارف ِ دفاع مقدس کشور بر اساس خواسته بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس است که هر استان باید دائره المعارف دفاع مقدس خاص خود را گرداوری و به بنیاد تهران ارسال کند.

وی با اشاره به اینکه رزمندگان استان کرمان در27 عملیات بزرگ دفاع مقدس رشادت هایی را ایفا کردند و مردم شهید پرور این استان 6 هزار و 100 فزند خود را تقدیم اسلام و انقلاب کردند امّا بعد از گذشت 40 سال از دوران دفاع مقدس هنوز مسایل جنگ به صورت علمی ثبت و ضبط نشده است.

رتبه برتر کشوری در تولید کتاب کودک و نوجوان

سرهنگ مهدوی تصریح کرد: سال قبل در بین بنیادهای حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در کشور، استان کرمان رتبه برتر را در بحث تولید کتاب کودک و نوجوان به خود اختصاص داد امّا نتوانسیتم به این قشر پاسخ بدیم.

وی خاطرنشان کرد: در بحث دایره المعارف استان موظف بودیم شورای علمی تشکیل و دبیر و اعضای عضو تا این دایره المعارف را مشخص کنیم که تا کنون برای این موقعیت در مجموعه شورای علمی کمیته های شهدا، نظامی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شکل گرفته است.

مدیرکل جدید بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان بیان کرد: کارهای مختلف در این کمیته در حال انجام است و 880 مدخل در این دائره المعارف معرفی شده یکی از مدخل ها در بحث شهداست و شناسایی بیش از 300 شهید شاخص صورت گرفته که در این دائره المعارف در حال ثبت اطلاعات آن ها هستیم.

پرونده علمی دائره المعارف دفاع مقدس باید تشکیل شود

وی با اشاره به اینکه لشکر 41 ثارالله استان کرمان نقش بی بدیل در دوران دفاع مقدس ایفا کرده و همه هم به این موضوع اذعان دارند گفت: پرونده علمی دائره المعارف دفاع مقدس استان کرمان را باید تشکیل داد و مستندات، آثار، مقالات علمی و پایان نامه های مربوط به دوران دفاع مقدس در این پرونده علمی ثبت و ماندگار شود.

سرهنگ مهدوی با بیان اینکه کار را آغاز کردیم ولی نسبت به تکمیل پرونده علمی نیاز به همکاری همه ارگان های مربوطه از جمله اساتید، اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، دانشجویان و نخبه ها داریم گفت: در بحث نوشتن مقاله های علمی در رابطه با دوران دفاع مقدس نیاز به اساتید دانشگاه ها داری؛ مقاله هایی که تهیه شده در اختیار اساتید دانشگاه ولیعصر(عج) قرار خواهیم داد تا در بحث دفاع مقدس ِ استان کرمان کار شایسته ای ارائه شود.

وی تصریح کرد: حسین ارسلان نخستین شهید شاعر کشور؛ امّا این شهید هنوز در لیست شهدای دائره المعارف استان قرار نگرفته است و به زودی این امر انجام خواهد شد لذا تهیه و تدوین دایره المعارف دوران دفاع مقدس هر استان به شناسایی شهدا، ابتکاراتی که رزمندگان در این دوران به خرج دادند، عملیات ها و تشریح نحوه انجام عملیات ها و دیگر امور دوران داع مقدس می پردازند و کاری ارزشمند خواهد بود.

وی ادامه داد: شهید ارسلان اوّلین شهید شاعر دفاع مقدس کشور است اما در لیست شهدا قرار ندارد و باید در لیست باشد .

پایان نامه های دوران دفاع مقدس حمایت می شوند

وی بیان کرد: در بحث پایان نامه هایی که قرار است در مورد جنگ و دوران دفاع مقدس در رابطه با تدوین دائره المعارف دفاع مقدس استان کرمان تهیه شود از ابتدای امسال تا کنون تعدادی جمع آوری و تهیه شده و پایان نامه های در مورد جنگ و دفاع مقدس حمایت می شوند .

سرهن مهدوی بیان کرد: کسانی که در تدوین دائره المعارف دفاع مقدس استان کرمان با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های داع مقدس همکاری کنند می توانند بدون اینکه به سربازی اعزام شوند دوران سربازی خود را به مدت 14 تا 19 ماه در این پروسه بگذرانند و نخبگان در این زمینه در اولویت هستند.

وی خاطرنشان کرد: محققان و دانشجویان دوره های ارشد و دکترا اگر در پروژه های تحقیقاتی و پایان نامه ها همکاری کنند مورد حمایت مالی و معنوی قرار می گیرند

رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان هم در این جلسه گفت: قرارگاه شهرستانی تدوین دائره المعارف دفاع مقدس در دانشگاه ولیعصر رفسنجان است.

رضا رنجبرکریمی اظهار کرد: در کل کشور تدوین دائره المعارف دوران داع مقدس شروع شده و هر استانی موظف است دائره المعارف دفداع مقدس را تدوین و به تهران ارسال کند.

وی بیان کرد: در این برنامه از توان بدنه دانشجویی و اساتید در زمینه تدوین مدخل های دائره المعارف استفاده خواهد شد.


برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + چهارده =

مطالب مرتبط
«ملی مس» سرآمد در تولید/گام‌های استوار برای تحقق شعار سال

با همت جهادی کارگران و مهندسان صنعت مس و به رغم قطعی متناوب برق مجتمع‌های تولیدی در ماه‌های اخیر، حجم فعالیت و تولید محصول در تمامی بخش‌های شرکت ملی صنایع مس ایران از ابتدای سال جاری نسبت به 4 ماهه نخست سال گذشته رشد داشته است.

۰۳ مرداد ۱۴۰۳
دومین جشنواره سراسری فیلم شهرنما کلید خورد

معاون هنری شهرداری رفسنجان از برگزاری دومین دوره جشنواره سراسری فیلم شهرنما خبر داد.

۰۳ مرداد ۱۴۰۳
فعالیت یک هزار و ۳۴۰ نفر در ستاد صبر استان کرمان/ از سال ۱۴۰۱ هیچ پرونده‌ای به دادگاه مطبوعات کرمان ارجاع نشده است

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمان از فعالیت یک هزار و ۲۴۰ نفر در ستاد صبر استان خبر داد و گفت: از این تعداد یک هزار و ۳۵ نفر به عنوان صلح یار، ۲۹۴ نفر به عنوان همیارصلح (دانش‌آموزی) و ۱۱ نفر هم طلایه‌دار صلح، دارای ابلاغ از سوی رئیس کل دادگستری استان کرمان هستند.

۰۲ مرداد ۱۴۰۳
ایتا سروش بله تلگرام اینستاگرام
درباره ما

ایستار در لغت نامه ها ایستار را معانی بسیار است.اما آنچه که ما را وا داشت تا نام ایستار را برای حضور در عرصه فعالیت سیاسی بر گزینیم توجه به دو معنا بود اول نوع نگرش و طرز فکر و دوم ثبات قدم و استوار بودن. مجموعه ایستار ماحصل اجماعِ فکری گروهی از جوانان انقلابی است که در سالهای متمادی فعالیت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به باوری در چهار چوب ایستار رسیده اند. ایستار برای ما ایستادگی خردمندانه برای تحقق اصول است، اصولی که منبعث از وحی و عقل است . سعی ما بر این است که در دامگه حوادث با تکیه بر دین و دانش به خردمندانه ترین مسیر ممکن قدم بگذاریم

تمامی حقوق سایت برای تارنمای خبری ایستار محفوظ می باشد.